محیط زیست و آب و هوای استرالیا

استرالیا سرزمینی بی‌مانند است. سرزمینی پر از تضادها. مناطق دورافتاده داخل استرالیا که اغلب به آن "outback" می‌گویند، بخش مهمی از تاریخ و اسطوره‌های استرالیا را تشکیل می‌دهند. اگرچه که بیش از 75 درصد جمعیت 22 میلیونی استرالیا در مراکز شهری به‌خصوص شهرهای پایتختی سواحل حاصلخیز جنوب شرقی زندگی می‌کنند. استرالیا اغلب به عنوان یک کشور جوان شناخته می‌شود ولی مثل بسیاری از کشورهای دیگر جهان جمعیت آن در حال پیر شدن است.

آب و هوا

استرالیا یکی از خشک‌ترین کشورهای دنیا است. بیشتر سرزمین‌های داخل آن هموار، بایر و با تراکم جمعیت اندک است. با وجود این، استرالیای شمالی آب و هوای حاره‌ای دارد و بخش‌هایی از کویینزلند، شمال استرالیای غربی (وسترن استرالیا) و قلمرو شمالی (نورترن تریتوری) در فصل بارندگی (از ژانویه تا مارس) بارندگی دارد. در واقع استرالیا آنقدر بزرگ است که تجربه بیشتر کیفیت‌های آب و هوایی را دارد. از برف و یخبندان گرفته تا جبه‌های هوای سوزان.
سردترین مناطق در تاسمانیا و مناطق کوهستانی در جنوب شرقی استرالیا قرار دارند. داغ‌ترین مناطق نیز در غرب استرالیا واقع است. فصل‌های استرالیا برعکس فصل‌های نیمکره شمالی است. تابستان از دسامبر تا فوریه، پاییز از مارس تا می، زمستان از ژوئن تا آگوست و بهار از سپتامبر تا نوامبر است. 
ماه جولای سردترین درجه حرارت را دارد که دمای هوا تا حدود 5 درجه کاهش می‌یابد. درجه حرارت زیر صفر در شهرهای ساحلی به ندرت دیده می‌شود ولی در مناطق مرکزی برف یا یخبندان ناچیز شبانه تجربه می‌شود. ژانویه و فوریه گرم‌ترین ماه‌های سال  در بخش‌های جنوبی استرالیا است. اما در مناطق حاره‌ای داغ‌ترین ماه‌ها نوامبر و دسامبر است و دمای هوا تا نزدیک 40 درجه افزایش می‌یابد.

محیط زیست

استرالیا دارای مناظری متنوع همراه با گوناگونی بسیار و آرایشی از گل‌ها و جانوران استثنایی است. استرالیایی‌ها متعهدند که سرزمین و گستردگی بی‌همتا و سرشار محیط زیست خود را حفظ کنند و در نگهداری آن کوشا باشند. بیش از 10 درصد قاره استرالیا محافظت شده است. هفده منطقه از قاره استرالیا در لیست میراث دنیا است. از جمله "گریت بریر ریف"  (Great Barrier Reef)، حیات وحش تاسمانیا، مناطق حاره‌ای کویینزلند، پارک ملی کاکادو و جنگل‌های استوایی شرق استرالیا